U kunt bij ons terecht voor de volgende diensten

We onderhouden alle merken auto’s, van jong tot oud en investeren veel in uitleestechnieken

APK-keuring

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. De keuringsplicht en de regelgeving staat in de Wegenverkeerswet 1994. De wet- en regelgeving kunt u inzien op www.overheid.nl.

Zo werkt de APK-keuring

content/schild-rdw-erkend.jpgAls uw voertuig APK-gekeurd moet worden, kunt u bij ons terecht. We zijn een door de RDW erkend APK-bedrijf. Dat ziet u aan het erkenningsschild dat we voeren. Vervolgens dient het volgende te gebeuren.

 1. U maakt met ons een afspraak.
 2. Onze APK-keurmeester keurt uw voertuig.
 3. U betaalt de kosten van de keuring.
 4. Na de keuring ontvangt u van ons een APK-keuringsrapport (ook bij een afkeuring).

De APK is een momentopname en geeft geen garantie dat uw voertuig de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden en dat u een jaar lang geen onderhoud hoeft te plegen. Regelmatige controle en onderhoud van uw voertuig blijven dus belangrijk.

Het APK-keuringsrapport

Op het keuringsrapport dat u krijgt na afloop van een APK geeft de APK-keurmeester de reparatie-, afkeur- en adviespunten aan. Adviespunten zijn gebreken die nu nog niet tot een afkeuring leiden, maar die u wel binnenkort moet vervangen of repareren. Als het voertuig is afgekeurd staan er afkeurpunten op het rapport. Is het voertuig goedgekeurd, dan is het keuringsrapport geldig tot de vervaldatum (dus niet tot en met). U mag op de vervaldatum alleen gebruik maken van de openbare weg, om het voertuig APK te laten keuren.

Wanneer moet mijn auto voor de APK keuring?

Check de keuringsdatum van uw voertuigDat is online te raadplegen in de database van de RDW. Door uw kenteken in te voeren, kunnen de gegevens van uw voertuig opgevraagd worden. Uw voertuig kan twee maanden voor de keuringsdatum al bij ons gekeurd worden.

Onderhoud en reparatie van uw auto

Of het nou gaat om het vervangen van een lampje of een volledige cilinderkop, u bent voor klein en groot onderhoud welkom in onze moderne garage.

We kunnen ons voorstellen dat u eerst even telefonisch contact wilt, vooral als het gaat om grote reparaties. We adviseren u graag over de mogelijkheden en kosten. In overleg vinden we altijd een passende oplossing.

Hedendaagse auto’s bestaan steeds meer uit geavanceerde elektronica. We beschikken over apparatuur om de foutgeheugens van bijna alle automerken uit te lezen. Hiermee kunnen we ook de service-interval in de auto resetten en instellen.

 

We bieden onder andere de volgende diensten aan

 • Kleine en grote onderhoudsbeurten
 • Verzorgen van uitlaatgasmetingen
 • Verhelpen van elektrische problemen of storingen
 • Inbouw van radio- en navigatiesystemen
 • Inbouw van SCM-gekeurde alarmsystemen (klasse 1 t/m 5)
 • Montage van accessoires

Airoservice en Reparatie

Je kan het bijna niet meer wegdenken uit je auto: een airco. Maar veel mensen vergeten het onderhoud van hun airco. Systemen kunnen per jaar tot 10% van het koudemiddel verliezen wat kan resulteren in een slechte werking. Een jaarlijkse controle kan veel problemen voorkomen. We beschikken over de apparatuur om en airco te controleren en te vullen.

Hoe werkt eigenlijk een airco installatie?

Airco voor auto’s bestaat uit een gesloten systeem waarin onder druk een koudemiddel circuleert. De werking is gebaseerd op het natuurkundige principe dat door verandering van druk en aggregatietoestand de temperatuur kan worden beïnvloed. Afhankelijk van de plaats in het systeem is het koudemiddel een gas of een vloeistof.

 • De compressor verplaatst het gasvormige koudemiddel van de verdamper via het expansieventiel (lage drukzijde) naar de condensor (hoge drukzijde)
 • Het opgewarmde gasvormige koudemiddel wordt door de condensor gepompt. Hier staat het zijn warmte af aan de al dan niet door een fan aangevoerde rijwind. Door de temperatuursdaling ondergaat het koudemiddel een faseverandering en wordt weer vloeistofvormig.
 • Het vloeibare koudemiddel passeert de filterdroger. Hier worden vuil en vocht verwijderd. De filterdroger fungeert ook als buffer voor het koudemiddel.
 • Het vloeibare koudemiddel, nog steeds onder hoge druk, stroomt naar het expansieventiel. Deze reduceert de druk door slechts een (vooraf berekende) geringe hoeveelheid koudemiddel door te laten en regelt daarmee de doorstroomhoeveelheid naar de verdamper.
 • In de verdamper wordt, zoals de naam al zegt, het vloeibare koudemiddel weer gasvormig. Door de drukverlaging en volumevergroting gaat het koudemiddel koken. Dit proces onttrekt warmte aan de omgeving. De blower, die de lucht langs de verdamper blaast, kan dit proces versnellen of vertragen.
 • Vanuit de verdamper stroomt het inmiddels gasvormige koudemiddel weer via het expansiventiel naar de compressor waarmee het hele proces weer opnieuw begint.

Banden en velgen

Mensen geven vaak een hoop geld uit om het comfort en veiligheid van hun auto te verbeteren, maar vergeten daarbij nog wel eens naar hun banden te kijken. Het kiezen van de juiste band is heel belangrijk. Wij helpen u graag bij het maken van deze keuze en letten op kwaliteit, comfort, veiligheid en prijs.

Wij leveren o.a. Michelin, Pirelli, Continental, Goodyear, Vredenstein en Bridgestone.

Uitbalanceren van banden

Het juist uitbalanceren en uitlijnen van banden is één van de punten waar wij veel aandacht aanbesteden. Naast een versnelde slijtage is een trillend of trekkend stuur zeker niet prettig tijdens het rijden. Met onze nieuwe apparatuur helpen wij u graag met al uw banden problemen. Banden en velgen tot een maat van 24″ zijn geen probleem.

 1. We monteren van een nieuwe band op de velg.
 2. Band en velg worden uitgebalanceerd om te kijken waar de eventuele onbalans zit.
 3. Op de benodigde plaatsen wordt de juiste hoeveelheid balanceergewicht geplaatst.
 4. De band en velg zijn in balans en worden op de auto gemonteerd.

Voor lichtmetalen wielen gebruiken wij plaklood i.p.v. slaglood. Hiermee ziet u geen loodjes zitten op de buitenkant van uw mooie velgen.

Lichtmetalen velgen

Bent u opzoek naar een set lichtmetalen wielen voor uw auto? Kom dan eens langs om de mogelijkheden te bekijken en te bespreken.

  Bandenhotel

  Het mag dan iets minder luxe zijn als de hotels die u gewend bent, maar we zorgen goed voor uw banden gedurende de periode dat u ze bij ons stalt.

  Het gebruik van zomer- en winterbanden is ook in Nederland aardig ingeburgerd. Er zijn twee belangrijke verschillen tussen winterbanden en zomerbanden. Een daarvan is direct te zien: het profiel. Het andere zie je niet, maar is wel te voelen: de rubbersamenstelling. Beide verschillen hebben invloed op de remweg, het afrolgeluid en de rolweerstand. Het mag duidelijk zijn dat ieder seizoen haar eigen band verdiend. Maar wat doet u met de vier (of vijf) banden die u niet gebruikt?

  Als u het stallen van uw banden in uw schuur, garage of zolder zat bent, bent u bij ons aan het goede adres. Na het wisselen van uw banden, slaan we de ongebruikte set droog en warm op in ons bandenhotel. De kosten zijn afhankelijk van of u beschikt over een velgenset of losse banden brengt. We informeren u hier graag over.

   Inkoop en verkoop

   Bent u op zoek naar een andere auto? We kunnen uw huidige auto inkopen, maar misschien ruilt u deze liever in tegen een andere. Natuurlijk is het ook mogelijk om direct een occasion aan te schaffen.

   Met onze ervaring, kennis en deskundigheid begeleiden wij onze klanten al jaren met de verkoop of inruil van hun auto. Gemakkelijk, snel en met direct de beschikking over een vrijwaring. Met betrouwbare partners als de RDWNationale Auto Pas en een groot netwerk van autobedrijven door het hele land, bieden wij datgene waar u als klant naar zoekt: zekerheid en de beste prijs voor uw auto.

   Om de waarde van uw auto te bepalen kunt u ons bellen op 030 – 2920 855 of een e-mail sturen met foto’s. Onze deskundige taxateur staat u te woord en brengt diezelfde dag een bod uit op uw auto. Mocht u geïnteresseerd zijn in het door ons gedane bod dan kunnen we op korte termijn een afspraak maken om de benodigde bescheiden in orde te maken. Zo krijgt u direct een geldige RDW-vrijwaring en wordt de financiële afhandeling in orde gemaakt. Uiteraard bent u tijdens openingstijden ook van harte welkom om eens naar onze occasions te kijken.

   Lex Autoservice
   Beusichemseweg 44
   3997 MJ ‘t Goy (gemeente Houten)

   Contactinformatie
   Tel: 030 – 2920 855
   E-mail: info@lexautoservice.nl

   Openingstijden
   ma t/m vrij: 08:00 – 17:30
   ma t/m do: 19:00 – 20:00
   Za:09:00 – 15:00
   Zondag gesloten

   Copyright © 2024 | Design By RVDBICT